Sidor

torsdag 5 augusti 2010

Bauer-skogen

Vilken underbar dag! Soligt och varmt och hjortronplockning idag igen. Blodad tand... Såg en jättevacker blomma i markerna där jag var som tydligen ska vara ovanlig. Vad vet jag, någon annan som vet?
Fantastiskt vackert land! Ett riktigt John Bauer-landskap. Tjock, mjuk och härlig mossa i riktigt gammal granskog där solens strålar nådde ner och gav den där riktigt trolska känslan. Och Raisa ställer självklart upp sig!
Idag hade vi med en kamrat till Raisa också. De hade så kul tillsammans och Raisa har lärt sig gräva i myr, leta efter pinnar som man sen kan strida om mm.
Visst är det vackert! Även Raisa gillar vyn och strosar längs sjökanten för att svalka sig.
En lustig syn efter myrkanten. Kan det vara en kallkälla tro som har haft ett skydd kring sig. Resterna av vajern som en gång hållit ihop brädorna låg numer nere efter marken och vattnets färg talade för djupet som döljer sig under ytan. En riktig troll-källa!

2 kommentarer:

  1. Fint :-)) Hörde ni fått annan hundvakt, roligt att höra att det finns fler som vill ha henne! Ni vet att vi finns om det blir någon annan gång. Just denna gång kanske det ändå var bäst så här eftersom vi jobbar. Ha en skön semester!!

    SvaraRadera